RESTAURANG & B&B

SKUTSKEPPARN

Åtgärder i restaurangen

·      Vi har utökade städrutiner för lokalen och våra personalutrymmen. Varje bord och greppytan på stolsryggen torkas noga och desinficeras efter varje gäst. Dörrhandtag, strömbrytare, kassa och kortterminal desinficeras dagligen. Skyltar med information och uppmaningar finns uppsatta som stöd för både gäster och oss själva. Vi kan dock inte nog poängtera att för både våra gäster och för oss själva gäller att 20 sekunders handtvätt är bästa sättet att förhindra smittspridning! Vi tillhandahåller handdesinfektion på utvalda platser i restaurangen.

·      Besökare får endast äta och dricka sittandes vid ett bord eller ta med maten för avhämtning/vänta utanför och få maten levererad utomhus. Stående servering vid baren är inte tillåtet.

·      Normalt bär personalen ut beställningarna. Gästerna kan beställa och hämta ut sin mat och dryck själva under förutsättning att det inte uppstår trängsel eller köer. Hämtmat lämnas över som vanligt under förutsättning att det inte uppstår trängsel eller köer. För att ytterligare underlätta för våra gäster är det från och med i år möjligt för er att beställa och betala mat och dryck via er egen telefon via i vår app Weiq. Du väljer själv i appen om du vill bli serverad vid bordet, hämta upp din mat i restaurangen eller få maten levererad till dig utomhus/till din bil.

·      Vi säkerställer att det inte förekommer trängsel eller långa köer i verksamhetens lokaler eller i anslutning till dessa lokaler. Besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

·      I den mån det är möjligt har vi utökat avstånden mellan borden. Gäster ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Inomhus har vi löst det genom att ta bort stolarna vid ca. vartannat bord så att tomma bord står kvar för att utgöra en buffertzon till nästa bord. Utomhus har vi tagit bort bord helt för att öka utrymmet, de borttagna borden har vi använt för att skapa en helt ny fristående uteservering.   

·      Vi håller oss uppdaterade på Folkhälsomyndighetens hemsida för att löpande få information om nya regler och riktlinjer för vår verksamhet.