Vi älskar mat
Vår matfilosofi
Vi brinner för det lokala och för det som känns genuint! Det finns en rustik och genuin mathistoria i området och det är spännande att kombinera de gamla rätterna med mer modern mat. Höstens överflöd av svamp och bär blir pricken över i!
Mat med variation
Vi hoppas kunna erbjuda något för alla – oavsett när på dagen du besöker oss. Fika, smörgåsar, glass, förrätter, huvudrätter och efterrätter – och det finns alltid alternativ för dig med matpreferenser eller allergier.
Lokala råvaror
Vegetariskt och veganskt
traditionell mat
Fisk från Bottenviken
Det kustnära fisket i Bottenhavet och Bottenviken har de senaste åren kraftigt försämrats, vilket gör att tillgången på lokalt fångad fisk i det närmaste har blivit obefintlig. Vi har under åren förlitat oss mycket på Lasse här i byn och på Finap i Härnösand, de sliter hårt för att få lönsamhet i sina verksamheter nu när tillgången på fisk så kraftigt gått ner.
Under hösten 2023 blev strömmingen rödlistad vilket har inneburit att vi köpt in strömming som fiskades under våren 2023 – innan den rödlistades. Om den här utvecklingen fortsätter kommer detta vara sista året vi serverar stekt strömming och vi försöker istället hitta andra mer hållbara fiskrätter. Därför blir en del av fiskmenyn lite mer experimentell i år – rätt spännande ändå! Vi hoppas att havet och ekosystemen återhämtar sig och fram tills dess måste vi alla hjälpas åt på de sätt vi kan.